e-mail: vasile.vlasin@parintisalvatori.ro telefon: 0749 93 66 88 --------------- Poți sprijini ”Părinți Salvatori” redirecționând 2% din impozit sau apasă butonul de mai jos pentru donații:
Părinți salvatori
Părinți Salvatori s-a născut din drama familiei Vlașin, prin pierderea lui LUCA, în urma unui banal înec cu mâncare. Pe 23 Septembrie 2015, în casa familiei Vlașin a avut loc tragedia – băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Deși au ajuns la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament de specialitate, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 Noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată. Tatăl îndoliat a cerut familiei și prietenilor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane, ci să doneze contravaloarea acestora în contul unei Fundații, în vederea strângerii banilor necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el. După doar 3 luni, această dorință a devenit realitate. Astfel, pe data de 23 Februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de EURO.
De atunci, la familia Vlașin apelează în mod constant familii ale căror copilași au probleme grave de sănătate. Operații și terapii de recuperare în România, Italia, Germania, Spania, SUA, Ucraina, dar și procurarea de medicamente rare sau scumpe, fac de asemenea parte din activitatea curentă a Asociației pentru Educație și Caritate, asociație care gestionează toate proiectele #ParintiSalvatori. În paralel au demarat și un program de cursuri de prim-ajutor, resuscitare și dezobstrucție de căi respiratorii.  Cursurile sunt susținute de Cristina, mama lui Luca, care, dincolo de experiența proprie, a urmat cursuri de calificare, de formator si de paramedic SMURD.
Ce

PREVENIM

prin programe de informare și educare, tragediile pe care riscul ridicat de înec în rândul copiilor mici le provoacă în familiile obișnuite. Ca ale noastre, ale tuturor.

MILITĂM

pentru dotarea spitalelor de urgență cu aparatură specifică intervențiilor în caz de înec la copii.

 

AJUTĂM

cazuri individuale să aibă acces la servicii medicale. Acolo unde este cu adevărat nevoie, oferim sprijin pentru strângerea sumelor necesare efectuării intervențiilor.