Henri Barbusse nr. 43, Cluj-Napoca E-mail: office@ecce-homo.ro Website: www.ecce-homo.ro

Susține și tu Organizația Ecce Homo

Banca Transilvania

  • LEI: RO78BTRL01301205976085XX
  • Euro: RO27BTRL01304205976085XX
  • USD: RO61BTRL01302205976085XX
  • LIRE: RO73BTRL01307205976085XX
Swift code: BTRLRO22
eCCE Homo
Ecce Homo oferă asistență socială, economică și spirituală persoanelor, familiilor și comunităților aflate în situații de criză. Accesează resurse umane și materiale din dorința de a realiza o schimbare în bine. Promovează valorile creștine și cred în demnitatea și valoarea puse de Dumnezeu în fiecare individ.
Activitatea noastră a început în 29 decembrie 1989 din dorinţa de a veni în întâmpinarea situţiei haotice create de recepţia şi distribuirea de ajutoare umanitare din ţările de Vest. Am încercat să creăm o echipă de voluntari de 20-30 de persoane care să recepţioneze şi să distribuie bunurile spre nevoi concrete. În 1 ianuarie 1990 am început să sprijinim medical spitalele care asistau răniţi de la Revoluţie. În primăvara lui ’90, problema orfelinatelor din România a şocat Vestul, care a răspuns în multe feluri dorinţei de a schimba viitorul sutelor de mii de copii orfani sau abandonaţi. În colaborare cu Ministerul Sănătăţii, am putut să răspundem situaţiei de criză asigurând hrană, îmbrăcăminte şi schimbarea condiţiilor de trai din orfelinatele din întreaga ţară (din Siret în Giurgiu, din Năvodari în Aiud). În 15 martie 1991 a avut loc legalizarea Organizaţiei ca Persoană Juridică de drept privat. În 1991 s-a născut proiectul Asistenţa Socială a Familiilor Sărace și Organizaţia a continuat să îți extindă activitatea, lărgindu-şi spectrul, de la copiii din orfelinate la case familiale de copii, de la familii sărace la comunităţi marginalizate, de la copiii străzii la o casă maternală ca o alternativă la avort, căutând mereu să răspundă nevoilor unei societăți aflată în continuă schimbare.

Centrul de zi

În urma taberei din vara anului 2017, am realizat că cei mai mulți dintre copiii participanți nu beneficiau nici măcar de o masă caldă pe zi. Lucrul acesta ne-a motivat la acțiune, astfel că am renovat – cu sprijinul partenerilor noștri – un spațiu aflat în proprietatea Organizației, unde i-am invitat pe copii să vină să servească o masă caldă, iar apoi să își facă temele. Copiii vin la noi abia în a doua parte a zilei, de aceea în cursul dimineții spațiul este destinat întâlnirilor cu vârstnicii. 

Asistența Socială la Familii

Asistența Socială la Familii aflate în Criză este unul dintre proiectele demarate în 1991 și care a răspuns în toți acești ani nevoilor existente în mod constant în cadrul familiei din România. Până în prezent, proiectul a oferit asistență materială, socială și sprituală unui număr de peste 5000 de familii aflate în situații de criză, în 16 localități din țară. 

Asistenții sociali urmăresc, în colaborare cu familiile, găsirea de soluții pentru:

  • Ieșirea din situația de criză
  • Consolidarea relațiilor de familie
  • Școlarizarea copiilor
  • Obținerea drepturilor legale
  • Încurajare în asumarea propriilor responsabilități
  • Promovarea și confruntarea modului de viață cu valorile și principiile creștine